• Aangescherpte maatregelen: wat gaat er veranderen op een sportlocatie?

  30 sep 2020
 • Eerder deze week zijn door de regering aangescherpte maatregelen bekend gemaakt om de verspreiding van het Corona virus terug te dringen.  Voor onze voetbalsport zijn de volgende maatregelen per dinsdag 29 sept. 18 uur van toepassing:

  1. Vanaf 29 september 18 uur gaat onze sportkantines dicht gedurende minimaal 3 weken. .
  2. Sportwedstrijden, zowel amateur als professioneel vinden plaats zonder publiek. Voor CONCORDIA  geldt dit voor alle thuis- en uitwedstrijden (met uitzondering voor enkele personen, zie punt 6-7-8)
  3. Ook bij de training mogen mensen niet komen kijken. Geen ouders en andere bezoekers op sportpark ‘de Grindslag’ bij trainingen.
  4. Mogen (groot)ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?

  Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor (groot)ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

  1. Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?

  Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.

  1. Mijn kind heeft een beperking en heeft hulp nodig bij het aankleden. Mag ik het sportcomplex wel betreden?

  Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het uitoefenen van een sport (bijvoorbeeld sporters met een beperking), mogen wel worden toegelaten.

  1. 7.      Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?

  Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen benodigde chauffeurs onder teambege-leiding. Zij vallen niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

  1. Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
   Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken en/of sportpark ‘de Grindslag’ betreden.
  2. Ik ben op zaterdag en zondag als velddienst betrokken bij de club, mag ik wel komen?
   Vrijwilligers en scheidsrechters die benodigd zijn voor het uitoefenen van de sportactiviteit kunnen hun taken uitvoeren.
  3. Waarom moeten sportkantines sluiten en andere horeca niet?

  Het doel is om sportbeoefening door te laten gaan, maar te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen. Daarom is de keuze gemaakt om de sporthoreca te sluiten. Zo kan de sportbeoefening zo lang mogelijk doorgaan.

   

  Op de site van de KNVB staan nog veel meer veelgestelde vragen over het coronavirus in relatie tot voetbal. Heb je vragen, check dan eerst deze site!

   

  https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal