• Rookbeleid bij Concordia

    3 nov 2019
  • Zoals wij in de nieuwsbrief van 1 oktober jl. hebben aangeven zijn wij vanaf 1 november rookvrij en mag er alleen gerookt worden op de aangewezen plek. Concordia Wehl is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt Concordia Wehl iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

    Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij dat mensen zien doen naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

    Zoals gezegd, vanaf 1 november zijn wij rookvrij en mag er alleen gerookt worden op het terras en onder de overkapping bij de kantine. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om alleen te roken op het terras of onder de overkapping bij de kantine. De rest van ons sportterrein, zoals langs de lijn en de tribune zijn rookvrij. Help elkaar dan ook eraan te denken dat we onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven.

    Op ons sportterrein zullen komende week borden worden geplaatst om duidelijk aan te geven dat dit een rookvrij sportpark is, behalve op de daarvoor aangewezen plekken.