• Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

  Veilig en verbindend sportklimaat centraal bij SV Concordia Wehl

  Naast voetbalzaken, is het verder bouwen aan een veilig, positief en verbindend sportklimaat belangrijk voor SV Concordia Wehl.
  Net als de overheid vindt ook SV Concordia Wehl het van groot belang dat kinderen veilig kunnen sporten en spelen. In het clubgebouw hangen er posters met gedragsregels over hoe je met elkaar hoort om te gaan. Steeds meer sportverenigingen stellen een Vertrouwenscontactpersoon (VCP) aan en verplichten vrijwilligers, die met minderjarigen te doen hebben, om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

  De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verklaring van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, waaruit blijkt dat het gedrag van de vrijwilliger geen bezwaar oplevert voor het werken met minderjarigen. Een VOG is een van de maatregelen die een sportclub kan nemen, om de kans op seksuele intimidatie te verkleinen. Het geeft meer zekerheid over het verleden van (nieuwe) coaches, trainers, begeleiders, verzorgers en verenigingsscheidsrechters. Ook vermindert het de kans dat personen, die eerder de fout zijn ingegaan, een functie bij een sportvereniging kunnen uitoefenen. Door voor iedereen die in zijn functie in aanraking komt met minderjarigen een VOG aan te vragen, laat zien dat Concordia de veiligheid van leden serieus neemt.

  Hoe werkt de VOG?
  Alle personen die bij Concordia te maken hebben met jeugd en/of jongeren zijn verplicht deze VOG te overhandigen. Vrijwilligers, die daarvoor in aanmerking komen, ontvangen een mail van Dienst Justis met een link en code. Via deze link kunt u met uw Digid inloggen en controleren of de vermelde gegevens juist zijn. Daarna kunt u de VOG definitief maken. Binnen 4 weken ontvangt u de VOG per post. De originele VOG moet samen met een ondertekende gedragscode in de speciaal daarvoor bestemde brievenbus in het clubgebouw worden gedeponeerd.

  Mocht u vragen over de VOG hebben neem dan contact op met de coördinator via vog@concordia-wehl.nl.