• Vrijwilligers

  Concordia Wehl heeft de beschikking over een grote groep bekwame en enthousiaste vrijwilligers. Dankzij hun inspanningen kunnen er activiteiten plaatsvinden, is de accommodatie bemand en kunnen teams trainen en wedstrijden spelen. Helaas loopt het aantal vrijwilligers terug en wordt het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden. Dit betekent dat voor noodzakelijke activiteiten die eerder werden uitgevoerd door vrijwilligers betaald moet gaan worden. Daarom is het voor een amateurvereniging ontzettend belangrijk dat mensen bereid zijn vrijwillig te helpen!

  Wij kunnen altijd vrijwilligers gebruiken! Meld je aan via voorzitter@concordia-wehl.nl.

  Wat je moet doen?
  Nee, je moet niets doen! Wat kun je ons bieden? Je bepaalt zelf wat je gaat doen of wilt gaan leren, wanneer je dat gaat doen en hoeveel tijd je eraan gaat besteden! En we bekijken samen met jou of we je ergens vast of in overleg incidenteel in kunnen gaan passen. We willen natuurlijk wel zoveel mogelijk van je eventuele talenten gebruik maken.

  Wat wij je bieden?
  Een uitdaging! Een uitdaging om een stukje verantwoordelijkheid op te pakken als vrijwilliger bij de ambitieuze en nog steeds groeiende voetbalverenigingen. Er is voldoende ruimte om zelf inhoud te geven aan taken. Meestal zijn er wel wat spelregels waar we als vereniging rekening mee moeten houden. Maar je kunt er zelf heel veel van maken. Eigen ideeën, een stuk creativiteit en initiatieven zijn dan ook van harte welkom. Saai? Hoe kom je erbij? Je weet niet wat er allemaal te doen valt! Spannend? Soms wel ja, maar er wordt veel gewerkt in teamverband en is er altijd wel iemand met veel ervaring waar je op terug kunt vallen.

  Ook jongeren?
  Graag veel jongeren zelfs! Als je jong bent kun je bij ons ook nog veel ervaring opdoen. Ontdek je talenten en vaardigheden door eens wat op te pakken. Veel taken kunnen met een korte instructie al opgepakt worden. Vooral de huidige groep jongeren binnen onze vereniging gaat straks bepalen hoe s.v. Concordia er de komende periode uit gaat zien en of onze club haar goede naam als organisatie waar kan blijven maken.

  Wat krijg je ervoor terug?
  Echt vrijwilligerswerk is liefdewerk oud papier! Dat doe je voor je club of die van je kind of kleinkind. Vaak hebben anderen al jaren voor jou, voor je kind of kleinkind veel werk verzet en vind je het gewoon leuk om eens iets terug te doen. Je doet het voor niets. Net zoals bestuursleden en commissieleden bij s.v. Concordia, die geen van allen een vergoeding krijgen voor het vele werk dat ze verzetten. Je krijgt heel veel leuke contacten en - als je dat wilt - veel verantwoordelijkheid. Je gaat behoren tot de groep vrijwilligers die s.v. Concordia al rijk is. De groep die s.v. Concordia sterk heeft gemaakt en sterk moet houden.

  Krijg je dan echt niets?
  Nou ja, een gezellige feestavond aan het einde van het seizoen hoort er altijd bij. Trainers en leiders soms ook nog eens een windjack o.i.d. en clubscheidsrechters een scheidsrechterstenue.

  Wat zijn er dan allemaal voor functies?
  Teveel om op te noemen, maar ik zal proberen een beetje een beeld te geven:

  • Medewerkers klusteam
   Zij zorgen voor onderhoud en beheer van gebouwen, tribune, terrein en reclameborden. Zijn ook vaak de gangmakers bij verbouw en nieuwbouw.
  • Medewerkers huishoudelijke dienst
   Zij zorgen voor dagelijks schoonhouden van kleedkamers en overige gebouwen.
  • Terreinmannen
   Zij zijn verantwoordelijk voor uitgeven, beheren en onderhoud van materialen voor trainingen en wedstrijden. Maken de velden gereed en houden toezicht op gebruik van velden en kleedkamers. Zorgen voor de thee in de rust van de wedstrijden.
  • Medewerkers bij de jeugd
   Zij kunnen worden ingezet in diverse functies zoals trainer, leider, clubscheidsrechter, verzorger of assistent scheidsrechter. Zorgen voor vervoer van een team bij uitwedstrijden en activiteiten, fungeren als gastvrouw/gastheer in ons wedstrijdsecretariaat of bemensen onze EHBO-post.
  • Medewerkers bij de senioren
   Zij worden ook in bovengenoemde functies ingezet.
  • Medewerkers administratieve ondersteuning
   Zij worden ingezet voor een deel van de administratie, verslaglegging, een stuk tekstverwerking of kopieerwerk etc.
  • Medewerkers ter ondersteuning van commerciële activiteiten en public relations
   Zij houden zich bezig met het binnenhalen van bijvoorbeeld sponsoren en adverteerders en het uitbrengen van de jaarlijkse presentatiegids.
  • Bestuurslid of commissielid
   Zij maken deel uit van het bestuur of van één van de vele commissies op bovengenoemde terreinen binnen s.v. Concordia en dragen ieder en gezamenlijk een stuk verantwoordelijkheid op hun terrein.

  Met wie kan ik eventueel contact opnemen
  Heb je twee rechter handen en wil je wel eens wat klussen of je inzetten bij het beheer van materialen en het schoonhouden van het complex? Neem dan contact op met een bestuurslid.

  Droom je regelmatig over een functie als trainer bij de pupillen?
  Of zelfs over de leiding aan de stormachtig groeiende jeugdafdeling? Zoek eens contact met de jeugdcommissie.
  Wil je graag ‘s avonds junioren trainen of wat anders bij de jeugd doen?
  Zoek eens contact met de jeugdvoorzitter.

  Zit jouw smaak er nog niet bij? Neem dan gerust contact met mij op!

  Hopelijk tot ziens op de Grindslag!

   

  Bas Helmink
  Voorzitter
  voorzitter@concordia-wehl.nl